Wednesday, 28 December 2011

keNangaN teRinDah..

Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
Cinta yang tlah hilang darimu
Yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak
Selama itu pun
Aku mampu tuk mengenangmu

Darimu...
Kutemukan hidupku
Bagiku...
Kau lah cinta sejati

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang tlah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah

walaupon lagu nie da lame..tapi lirik dye amat bermakne bg aku..
love this song..
just for you my love Ahmad Shahidan..

xfaHam laRh aku!

kenape dgn aku niey woiii !!
argghhh..
kepale aku mcm ade satu beban yg aku sendiri xfhm ape dye..
aku tkot jer aku terlepas marah kt sape2..
bile aku control dah aku jadi diam..pelik benor pulak dah..
hurm..mcm2 hal jadi..
hari nie je dah bpe byk "malang x berbau" menimpe aku..
mule2..kelas batal..
then tayar lak pancit..
duit lagi...dah la duit aku tgh kering habis nie..
makan pown menumpang umah org..
pastu gi print dan2 tu pulak printer kdai tu rosak..dua kdai dah ak pegi..bile aku dtg rosak tewoz..
sial ape ntah yg ikot aku..aku pon tak thu..
pastu ade org buta mane plak ntah bwk kete maen keluar jer simpang tak pandang kiri kanan naseb aku mengelak..kalo x kan naye jer kene langgar..
aku dah la x kawin lagi..
kunk kalo dye langgar ntah luka sane sini jatuh larh saham aku weyh..
lepas tu aku nk daftar kokorikulum..
nk daftar boling tertekan catur..
apekejadah aku nk main catur weyyy!!!
bengang gler rase..
and last skali..mmber suh bli ayam n serbuk kunyit kt kdai..
yg aku dgn muke blur nyer pegi masuk kdai tu pusing 2 3 kali then kuar balik..
gi kat umah ckp kat dowang " weyh aku tak jumpa la ayam"
kn dah kene gelak satu rumah..
hahaha...dah aku tak reti..nk wat cmner..nk tnye segan so sesat jalan larh kn?
haha..xphm betul akuuu...
hurm...tengok! bpe byk dah menimpa..memang aku tak lupa la kenangan hari nie..
so esok aku ikat perot..haha..buat bodo jewla oke??lalala~

Tuesday, 27 December 2011

jaHat sGt ke akU?

aku selalu pikir..kenape aku tak mcm gurl lain..
kenapa aku lain dpd yg lain..
aku ikutkan hati sgt ker dlm berbuat sesuatu perkare?
mungkin disebabkan aku terlalu cepat terpengaruh yg buat aku jadi mcm nie..
satu lagi..bebas..
aku terlalu bebas..
bukan senang untuk aku berubah 100% dalam mase yang singkat..
dalam mase yg panjang plak bukan aku tak nk berubah..
tapi aku mencuba..
memang nawaitu nk berubah tu memang dah lame tertanam dalam diri..
tapi nk laksanakan tu berat..
memang berat..tu memang aku tak nafikan..
sebab ini jalan hidup aku yg da lme aku lalui..
tbe2 aku nk masuk simpang lain..
aku jeles tgok org lain bhgia..
bukan aku tak bahagia..
tapi aku kalo bleh nk bg yg sehabis baik untuk hidup n hubungan aku..
degil??ego??cemburu??marah??dendam??merajuk??
semua org ade sifat tu kan..
cume beza banyak dgn sikit jer..
aku cuba buang sifat degil aku..
aku ketepikan ego aku..
aku tahan cemburu aku..
aku padam habis segala dendam aku..
aku jauhi rajukku..
semua aku buat untuk bhgiakan hidup aku dgn dye..
aku sggup wat ape jer..
tapi cukup ker semua tu??
aku susun jari nie mohon ampun maaf atas semua dosa lampau aku yg melukai dye..
aku merayu kau bimbing aku..
aku mintak jangan tinggal aku..
aku harap insan yg ko cintai cume aku..
tak semua org perfect dlm dunia nie..
tapi aku cube jd seperfect yg boleyh..
insyaAllah..

Monday, 26 December 2011

24 hours..

he the one that i love..
very2 love..
a.d.a.m
satu name yg cukup bermakne dlm hidup aku..
org yg slalu wat aku angau n bagai nk gila sorang2..
kalo bleh 24 jam nk berkepit jer bersama..
haha..
pelikkn cinta?
tapi kitowang memang pelik..
"alien" katenyer..hehe
setiap org dengan skill masing2 larh kn..
huhuhuhu..
mcm mane dye takot kehilangan aku, beribu kali lagi aku takot kehilangan dye..
kate org..jgn terlalu syg..
tapi dh syg btl2 nk wat cmner?
syg x main2 nie..
huhu..
aku nekad berubah..
aku xnk dh dylar yg dulu..
tapi tu lh..
aku perlukan seseorg bimbing aku..
sebab aku mudah terrpengaruh..
hurm..so?
i'll try my best for my family, my love, myself and for my future..
wish me luck..:)
ape2 pown thanks a lot cuz si dia sentiasa membuat hari2 kuh bhgia..

#aku akan setia untuk kamu#

Saturday, 24 December 2011

hoLiday wiTh my Love..:)










today im really2 enjoy with adam n aidi..
thanks cuz teman gi jalan2..
hargai cangat2..huhu..
semalam baru sampai kat batu gajah..
n then today pagi2 lagi dah naik cameron highland..
xjadi larh gi konsert maher zain..
rase mcm buang masa..
lagipun badan da penat gi jalan2..
kat atas tuh antare pic2 yg ak suke..huhu
love you! 
huhu..
esok balik melacca...:)
papai..

Friday, 23 December 2011

aWay to peRak!

hye all..
now im on my way  to perak..
my hometown..huhu
okelah..now da kat pedas linggi.
dalam kete nieh ha..
my baby penyu tgh drive kete..
aku jd big boss lak..hehe
thanks sgt ea cuz teman balik kampung..
huhuhuhuhuhu..
oke larh..
agaknyer malam baru sampai btu gjh kowt..
to all my friends kat batu gajah..
sabar ea..nk jmpe penyu ak ea..hehe
on the way dah nie hah..
hehe..
oke2 hope selamat sampai ke destinasi..
aminnnn...

terLerai suwda rindu~☺

setelah sebulan terpisah cerita si seladang  penyu..
akhirnyer bertemu jugak di melacca central semalam..
huhuhuhuhu..
ble jumpe masing2 diam n tenung muke sesama sendiri..
hahaha..mane x nyer?mcm x pcye..
huhuhu..
then gi jalan2 dlu..
pastu pagi tdi kami pegi port dikson
then jalan2 gi seremban parade n mcm2 lg laa..
happy sgt sampai x terasa penatnyer..
haha..
oke la..
mlm nie nk tdo lena2 sebab..
besok lepas pendaftaran, aku dgn adam mau balik perak.. 
and then sabtu gi konsert maher zain kat ipoh..
yeayyyyy..huhhuhu...
semoga semuanyer brjalan lancar..
aminnnn...

ku bahagia..thanks adam♥..

Tuesday, 20 December 2011

budak gila kowt..

ada budak ckp someone tak sedar diri..
padehal dari segi pendapat aku dye yg tak sedar diri..
dye tak berpijak pade bumi yg nyate..
dah la xcukup umur lg..
adoyy..payah kan ade org mcm nie?
hahaha..mcm2..
pesanan utk org tu..: ape2 pown pikir2 la yer..
bukan ape..kumbang bukan seekor..
kalo nk kata org, cermin diri dulu oke?
jgn nnti yg dikejar xdpt yg dikendong berciciran..adoii..
kesian2..
hahahahahahaha!

hahahaha untong ada bLog!


ahahahaha...
untungkan ade blog..sebab kat sini kite ceritakan ape jer yg terbuku dalam hati..
xkesah larh org nk bace atau tak..
tapi yg penting kita puas hati.. betol??
yg buat aku rase kelakar skrg just one..
musuh org yg membenci atau yg mencari gaduh dgn kite pown rajin visit blog kita kn?
hahahaha..kelakar..
egtkan org yg suka and rapat jer tgok blog kita..
xsangker aku x sangker..
hehe
ape2 pown pade visitors ku sekalian..
mungkin kadang2 tertanye2 sape yg aku mksudkn kalo update or maki hamun org..
cume yg boley aku ckp..
sape yg mkn cili..dye lah yg terasa pedasnyer..
assalamualaikum..

Monday, 19 December 2011

A.D.A.M~the medicine to cure my pain~

im fully trust on you when you say it just now that you will always with me..you wont leave me alone..
thanks syg..im really appreciate that..
love you with all my heart..
with you..i can smile..
with you..i can laugh..
with you i can share my life..
only you..
because you is my medicine to cure all my pain..
i need you..
thanks for everything dear..
i love you..

Sunday, 18 December 2011

jGn ganGu hiDop aku!

tlg jage die utk kaw?
hey mangkok..ape yg ko ckp kn nie??
tlg jgn nak sembang hal yg bukan hak engkau..
your feelings to him is none of my bussiness..
but rigth now u got a big problem with me!
kaw dah ganggu hidup aku..
first aku bg ko peluang dulu n aku dah ubat hati aku..
tapi ko dtg blek dgn kata bodoh kaw tu mmg sial larh kaw..
ko jgn egt ko dah bagus sgt..
kalo ko rase ko bgus sgt meh sini dtg face to face dgn aku..
pegi masuk tanah larh with your old's story!
i dont care bout it!
memang aku akan jage dye..
dan aku sentiase jge dye..
tapi tolong siket
bukan utk ko dan bukan utk sape2..
tpi utk diri aku sendiri..
ko xpyh nk suruh pown aku dah thu larh weyh
ko egt aku bodoh sgt ker?
ko dah pandai sgt larh?
pegi jahanam!
sekali ko buat kat aku..
ko akan terima dua kali ganda teruk dpd tu..
tu hukum dunia!
puas larh hati ko skrg kn?
ko jgn egt ko dh buat cmnie kat aku ko ley dpt dye..
bitch!

saMpai di pEngHujungnya..

ape yg sampai di penghujungnya nie?
huhuhu..jgn pkir yg bukan2..
actually cuti sem aku nie hah yg da sampai ke penghujungnyer..
huhuhuhu..xsabar dah..
xsbar nk blek melacca..
xsbr nk mulakan my new life..
duk umah sendiri..dgn pangkat yg baru di pegang..
"senior" hahahahha...
so funny..
ape2 pown..walaupun ade yg mengecewakan aku sal study nie tapi life must go on..
aku takkan jadikan point tuh sebagai punca untuk aku putus asa..
no..no and no..
sebulan cuti..
hurmm..begitu lame gler aku rasekan..
both of us counting day by day from the first holiday till the time that we can meet again..
semoge sgalanya berjalan dengan lancar..
semoga perjalanan aku selama 5 jam dari perak dengan memandu kereta sendiri akan selamat hendak-Nya..
aminnnn...
so..cuma tinggal esok hari terakhir kat perak..
lets pack all the things..
move!move!move!
<3..

Thursday, 15 December 2011

perCutiaN di hOspiTaL sLim riVer, Perak..

alhamdulillahhh...
dari pagi bermuler lah operasi aku..
hahaha..operasi mende?!
haish..
bgun pagi..loading dlu...duduk termenung dulu 5 minit mcm patung..
then tgok ncet cek ade msj or call x..
ade jugak mcj my baby penyu sebab kne tinggal..
sowy eh?!haha..
nak mara jgn mara saye, marah mate nie hah yg xbg tau nk tido..huhu
then mandi pastu makan and amik la kembor aku sorang tu..
pegi pos motor kesayangan kat ipoh then bayar yuran poli..
then gi ipoh dlu jap..
pastu terus shoot pegi slim river..
buat pe ek?
ape lg..mnghabiskan cuti la..
holiday jap kat hospital slim river nie..
hahahaha...actually jage my sis..
kesian dye kene demam denggi..
dah alang2 aku tgh cuti..so why not ak temankan dye..
so this is my story for this evening..
before that..
nk kasi thu nie..

a.k.u.r.i.n.d.u.a.d.a.m

hahahahaha..kbai~ 

Wednesday, 14 December 2011

sumpah ! aku saket hati !

sakit hati yang teramat sangat aku..
dah la badan aku penat!
ko lagi nk cari pasal dengan aku..
mentang2 ko sakit ko egt ko boleyh buat sesuka hati ko?
weyh..mata ko jer yg xnmpk..
yg len normal la weyh!!
yg ko nk jadi anak emas segale apesal bodoh hoi??
aku pon ade tahap sabarr..
aku dah bg tau aku nk wat pe yg ko xsabar2 sampai simbah air kotor kat aku apehal ha bongok?!!
ade ker aku buat ko mcm tu hah setan?
ekotkan hati aku nk jer aku simbah satu baldi air kat ko thu x..
tapi aku still hormat gak ko sebagai kakak aku.
xde sape yg nk dgr luahan aku..
xpe..aku still leh sbar..
sikit pown ko x hargai adik ko nie yg dh jge ko 3bulan kt hospital dulu..
xpe..nie balasan ko kat aku..
sial !

jiwang kaRat seMinit~

terlalu indah segala kenangan aku bersamamu..
takkan aku lupakan walau sedetik..
kerana kamu hidup ku berseri..
kerana kamu hidup aku dihargai..
ingin aku kutip kembali semua saat2 indah itu..
agar cinta kita kembali bernyala..
jangan pernah kau tinggalkan aku..
kerana tanpamu..
lenyaplah kebahagiaanku..
jangan pernah kau lupakan aku..
kerana jika itu berlaku..
hancurlah kehidupanku..

waahhhh..apehal aku jiwang karat sangat nieh?
haaa..tu namenyer virus rindu aku dah teruk sangat menyerang nie..
adoyaii...
6 hari lagi..
sabau..sabau..sabau..

#akuchentacumakamuadam#

Monday, 12 December 2011

Don't worry be happy..:)

okelah..oke lah..oke lah..
walopun hati terluka sebab kene repeat 
but life must go on kn?
so xpyh nk byk pikir, aku kene teruskan jugak study kat sane..
nie baru permulaan..
so next time i must study harder!
yeayh! azam baru nie..
tapi tak tahu lah azam nie berkobar sampai biler..
huhuhuhu..
hump...
today..tade mende yg best yg aku wat..
hari2 mcm bende yg same..
xsabar nk balik sane..
sebab..aku x sbar nk jumpe dye..
xsbr nk cari balik kenangan2 kitowang.. :)
mungkin dgn care tu aku dapat ubati hati balek..
hati yg da sedikit tercalar..
yekew dylar?? xdelah.,.hati aku oke jer kn?
huhuhu...hurmm...
ape2 pown aku da lupekan..
bak kate pepatah..buang yg keruh ambik yg jernih..
buat ape simpan titik hitam tu dlm hidup..
aku nk always happy dgn dye..
aku suker buat dye happy..
tapi aku takot terOVER pulak..
huhuhu..
ape2 pown aku cume jadi diri aku sendiri la..
cume kdg2 kot tak jd diri sendiri..
huhu..
okelah mlas byk cakap..
hari pown hujan..tido pon sodap!
chow~~

hurmm..

buat pertama kalinyer aku terasa..
aku tau aku teruk..
aku tau dulu aku mcm mane..
tapi kn aku da jnji aku tak buat lagi..
takpe..sape nk percaye ckp org mcm aku kn?
takpe lah..
thanks.. :)
baru td aku sedeyh gler sal result..
but now da tmbh satu lg..
yes! 
ape2 pown dylar..
keep smile yeah..
dylar boleh!!
berdiri atas kaki sendiri..
really love it.. :)

aSaL aku boDoh??

fundamential of accounting!
kenape ko perlu wujud dalam dunie nie hah?
da tau aku memang benak pasal ko 
yg ko nyemak dalam idop aku kenapa??
adoooyyy..
sem depan nie nk mghadap ko lg kn account?
asal ko syg sgt kat aku smpai xnk lepaskn aku sem satu nie??
eeeeeeeeeeeeeeeeeee....
benci3..
dah la aku mmg tade basic..
hurm..
tension tahap gaban nie..
yg sume elok jer lulus 
tapi asal kat ko jer yg gagal!
hadoiii x puas hati betol aku..
rase mcm nk drop jer..
bengang dah rase..
ssiiiaaalll lllaaarrhhhh!!!

Saturday, 10 December 2011

mY Love Story soNg~

lagu nie betul2 kena dengan hidup aku sekarang.. :(

tuhan tolong lembutkan hati dye..
untuk terimaku seadanya..
kerna ku tak sanggup..
kerna ku tak mampu..
hidup tanpa dye di sisiku..
tuhan aku tahu banyak dosaku..
hanya ingat kamu kala dukaku..
namun hanya kamu yg mampu
membuka pintu hatinya utk cintaku..
malam kau bawalah rindu ku..
untuk dirinya yang jauh dariku..
agar dia tidak kesepian..
selalu rasa ada cinta agung..
hujan bawa air mata ku
yang mengalir membasuh lukaku..
agar dia tahuku tersiksa..
tanpa cinta dia dihatiku..
hanya mampu berserah..
agar cahaya tiba nanti...

kuaTkan aKu ya ALLAH

assalamualaikum w.b.t..
pagi nie..aku tak satu kenape..
ade satu perasaan yg dtg tanpe diundang..
kenape perasaan tuh mesti dtg??
and kenape aku mesti layan perasaan tuh?
hurm..
dalam satu hubungan mesti ade onak duri kn..
and aku da nampak duri dlm hbgn aku tu..
ble masalah family tade..
tp masalah org ketiga pulak..
tapi nie bukan ketiga jer..
ke empat pon ade..
aku rase mcm diri aku merampas hak dua org perempuan..
yg mane dowang skrg still x berputus asa utk ambik balik "dye" dari hidup aku..
kadang2 aku rase lemah..
kadang2 aku rase nk nanges biler pikir..
aku tak dpt nk bygkn cmaner idop aku tanpe dye..
sb aku syg dye sgt2..
tuhan..kuatkn lah hati aku ya Allah..
yakinkan aku yg dye hanye utk aku..
jadikan dye cinta terakhir aku..
selagi dye ade dgn aku..
and selagi jasad aku bernyawa
aku akan sayang dye sepenuh hati..
aku akan jage dye btl2..
tapi aku lemah..
lemah biler ade dugaan2 mcm nie..
aku harap dye tak tinggalkan aku..
aku harap sgt2 dye sggup tempuh semua nie dgn aku..
please....
tolong doakan kebahagiaan aku..

siaPa yg ke-3??

ajal..maut..jodoh..pertemuan..
semuanyer di tangan tuhan..
tapi kali nie aku taknak ceritakan sal jodoh pertemuan..
tapi menceritakan tentang satu lagi saudara aku yg ajalnya telah sampai menjemput..
hurm...
still merah kubur arwah amri yg meninggal 2 minggu lepas...
kini..rumah yg sama di kampungku sekali lg akan menyambut jenazah seorang lagi ahli keluarga..
tersentap aku dengar berite tuh..
sampai byk kali mak kene cakap kt aku..
siyesly memang aku ta pecaya sebab bru sgt aku bersembang dgn dye..
ape2 pown..semoga allahyarham ditempatkan bersama org2 beriman..
amin....
family aku nie xtau la mmg keturunan or ape..
cuz..kalo dah start satu bende..mesti akan melarat..
contoh mcm kawin,.
kalo sowang dah kawen..
mesti yg lain akan mengikut..
mcm tu jugak kalo beranak pon same..
mesti dekat2 tarikh 2 3 org..
bukan di rancang..
tapi kebetulan..
mcm tu jugak kematian..
baru haritu..sekarang seorang lagi..
who will be the next?
mintak2 larh semuanya dipanjang kn umur dan xde lgi dah kesedihan selepas nie..

Friday, 9 December 2011

tHankS a Lot AYAH!

terime kasih yg TIDAK TERHINGGA lah aku ucapkan pade my BELOVED DAD..
ape salah aku..
kenapa still nk pandang aku mcm budak2 lagi..
just because aku yg bongsu..
so what?
xkn tu bermaksud aku tak boleh hidup bebas??
hellooo..hidup aku, biar aku yg pilih jln la..
kenape tak boleh langsung nk terima apa pown yg aku ckp?
kenapa always nk bantah?
aku tak phm la..
semua dh terancang..
tapi kenapa insan yg bergelar AYAH xpenah nk faham..
kenape mesti ayah yg hancurkn semua??
argghh...pagi2 lgi dah spoiled mood aku..
aku mlz nk bertekak punyer pasal..
aku blar..
naseb baik mak ade dgn aku..
mak la yg pujuk hti aku yg tgh bengkak nie..
at least sekurang2nyer ade yg memahami aku..
hurm..
sowy a lot cuz the plan was canceled..

Thursday, 8 December 2011

huBunGan diRestui..

assalamualaikum w.b.t..
alhamdulillah..
Allah bukakan jalan utk kami..
aku happy sangat hari nie..
sebab..
mak restu hubungan aku dgn adam..
siap doakan kekal lg..
i love you larh mum..
smoge doa mak termakbul..
aminnn...
skg nie isu hangat kat rumah ialah nk bwk adam balik kampung..
aku lupe pulak yg 24 & 25 kenduri anak pak long..
sooooo..dari situ lah bermulanyer "mesyuarat meja empat mata" antara aku dengan mak..
aku tnye jer mak sal cmner nnti time knduri..
samada nk bwk adam pegi kenduri or x..
mak ckp xpyh..mak suruh aku bwk adam jln2 perak nie ha..
sooo.aku pon yer jewla..
then lepas satu2 soalan mak tanye sal my beloved bf tuh kn..
sampai la aku tunjuk kn wajah siapakah gerangan yg dah mencuri hatikuh ini..
wahhh ayat..dah macam zaman dulu2 pulak..ahaha..
so..mak puji la..mak ckp "elok budaknyer"
pade si dia kalo tgh baca nie jgn nk kembang sgt lah hidung tu yer? 
hahahahaha...
then mcm2 la sembang dgn mak..
mak cakap..kalo dah dtg ke rumah tu boleh di anggap serius..
aku pulak ckp..eh..masih awal lg mak..
chewah..padahal dlm hati?haha
mak ckp tak mustahil..
sebagai contoh kak cho n abg man sedare aku..
dowang bercinta sejak dari darjah 6 n alhamdulillah memang dah tertulis jodoh dowang bersama..
bahagianyer kalo mcm tu..
kalo dorang sejak dri drjh 6..
aku up skit sjak tingkatan 6..
amacm? oke lah tu kan..umur bru 18..
hahaha..
harap2 macam tu la..
so mak ckp kwn la elok2..
blaja pn jgn abaikan..
wahhhh..terharu siot..
sebab selame nie aku couple dgn sape2, mak xpernah mcm nie dgn aku...
mak x pernah doakn smpai mcm nie..
waaaaaaaa...thanks mak! 
i love you..
huhuhuhuhu..



dedicated to my BeLoved Adam.. i loVe u by aRviL LavigNe

I like your smileI like your vibeI like your styleBut that's not why I love you
And I, I like the wayYou're such a starBut that's not why I love you

Hey, do you feel, do you feel me?Do you feel what I feel too?Do you need, do you need me?Do you need me?
You're so beautifulBut that's not why I love youI'm not sure you knowThat the reason I love you

Is you being you, just youYeah, the reason I love you
Is all that we've been throughAnd that's why I love you
I like the way you misbehaveWhen we get wastedBut that's not why I love you

And how you keep your coolWhen I am complicatedBut that's not why I love you
Is you being you, just youYeah, the reason I love youIs all that we've been throughAnd that's why I love you
Even though we didn't make it throughI am always here for you, you
That's why I love youThat's why I love you

Read more: AVRIL LAVIGNE - I LOVE YOU LYRICS http://www.metrolyrics.com/i-love-you-lyrics-avril-lavigne.html#ixzz1ftqokz7U
Copied from MetroLyrics.com 

suCcesS!!!


assalamualaikum w.b.t
yeyeyeyeyeyeyyyyyyyyy!!!
xsabar mau tunggu date 23 hbln nie..
sebab my beby penyu dapat ekot balik perak.. :)
i'm soooooooo happy today..
huhuhu..
thanks mum..
i love you larh mum..
hehe..
tapi mak bagi pon bersyarat..
mcm nie mak cakap td..
" kalau nk balik tu biarlah bertiga..
jgn la berdua jer..
nk berkawan buat kawan elok2..
jgn wat bende bukan2..
tak elok n tak  manis org pandang..faham "
aku terus angguk2 jer laju2..
hahahaha..
thanks larh mak..
hurm..tapi ade nervous jgak la kan..
cuz kite ta tau what will happend next..
hopefully semuenyer akan berjalan lancar..
aminnnn....
really miss my penyu!!
12 days more to wait..

Tuesday, 6 December 2011

bLog laEn dari yg Laen :) ♥

assalamualaikum w.b.t
today im really2 happy and xsabar2 nak jumpe my baby penyu..
tambah2 lagi dye ade wat "bLog" yg special utk kami berdua..
chewah..
huhuhhu..
whatever it is, aku mmg xsabar na jumpe dye n nk bwk penyu ak masuk kandang seladang dalam masa terdekat nie..
insyaAllah..tapi xjanji la..
cuz takot dapat tentangan kn..
yewla mak bpak aku kan xsporting..
huhuhu..
tapi tak salah mencuba kn?
kite wait and see jewla dulu keyh,,.
kalo dulu punyer perit mengira hari selama 30 hari..
but today da tinggal separuh jer lg..
15 days more..
ak bahagia..aku gembira..
harap ia akan berpanjangan..
aminnn..
doakan utk kami okeh.. :)

Monday, 5 December 2011

kritiKaL tahap 99%

aduiiihhh...
parah weyh..betoi2 parah..
bukan parah xcident ke ape..
tapi parah menanggung rindu..
aaarrrgghhhh...
apehal aku nie..
15 hari lagi..
betul la dye ckp..
"penantian satu penyiksaan"
huhuhu..
tak tau mende nk wat da nie..
kadang2 senyum sorang2 bile teringat kenangan,..
kadang da mcm nk menangis sebab rindu sgt kat dye..
tu yg aku ckp da kritikal 99%
aku harap kali nie cinte terakhir aku..
aku dah janji aku tak kan main2 lg da..
aku betul2 setia..
aku harap dye tak hancurkan perasaan aku..
cuz i love with all my heart syg..
wahh! jiwang dah aku..huhu..
tapi siyes la weyh..
im not in rasional right now..
hurm..
really2 deadly miss ADAM!
NEED HIM RIGHT NOW!

Friday, 2 December 2011

saAt peNentuan!

assalamualaikum..
ta jawab dose..
hurm..takot  la..
12 hbln dec nie satu tarikh penentuan utk aku..
cukup menakutkan..
sebab tarikh tu aku akan tahu yg aku kene repeat paper atau tidak..
aaarrrggghhh!!!
p.a da bg tau awal2..
aku and kawan2 aku takkan dapat habeskan diploma dalam mase 2 thun stgh kecuali 3 org budak jer dlm kelas aku..
hurm..tapi tapela..
aku takdelah tinggalkan cayunk aku..
kalo tak aku memikir jugak kalau aku abeskan dip dlm 2 thun stgh, sian dye lak..
tape la..
da tahu dah hikmahnyer..
hikmah nyer Allah nk aku sama2 habes study dgn dye..
hehehe..
perasan jer lebih aku..
ape2 pown harap2 mcm tu lah..INSYAALLAH..
hurm..aku takot sgt aku kene repeat..
ramai kowt p.a ckp kene repeat..
sentap aku bce kat fb dak2 kelas td..
hurm..
ya Allah..xsenang duduk dah aku dibuatnyer..
12 december!! aku tak sabar nk tgok pointer aku berapa..
harap2 bukan aku la yg p.a ckp dpt point terendah 1.75 ..
nauzubillah..

Thursday, 1 December 2011

sakit hati ♥ benci ♥ happy ☺

sakit hati kn dengan macam2 perangai manusia zaman sekarang nieh..
makin dilayan makin ramai la yg masuk tg rambutan..
mungkin boley bukak tg durian or tg langsat pulak kn
sebab ramai sangat..
hahahaha..bukan na marah actually..
niat sebenar juz nak test jew..
but tbe2 ade sorang hambe Allah nie 
dye dah mguji kesabaran aku..
hhahaha..tapi ade aku kisah ker..
whatever la minah weyh..
asalkan aku bahagia..lalalallala~
ade masalah ke dgn aku?
kalo ade masalah pown ade ku kesah?
hahahaha..
ape2 la okeh..penat dah aku..
hurm...
whatever it is yg penting aku sayang adam..
adam..adam..adam..lalalalalala..
giler dah..mmg aku dah giler..
sebab dah seminggu aku tak tengok muke my baby penyu kesayangan aku tu..huhuhu
i love u larh..
sape2 yg ade mslh : meh dtg jumpe aku..
tak susa..aku bg borang daftar masuk tanjung rmbutan jer..
oke tak?
hahahaha..
oke la..oke la..
actualy otak aku dah short siket sebab penat sgt buat preparation utk wedding abg aku nie..
sumenyer nak aku yg buat..
mampos la weyh~
senang jer korang arah ek?tumbok nanti tak pasal2 jer lebam pulak muker tuh..kikiki..
oke larh..
penat3 dan penat..
nak mandi...papai ..

Wednesday, 30 November 2011

yes! i'm adila deluna ♥☺!

alhamdulillah..syukran..
i got my life back..
at here..at my hometown..
but..im not a bad gurl like before..
hehehe..
i've changed for myself..for my family..
and ofcuz for my beloved adam..
think positive and be matured..
that is what im gonna think for go through my life..
not like before..easy to feed up and give up..
now..i've build a new life that i really2 like it..
i dont want to make any mistake anymore..
i'll refer to my love if there's something that suspicious to me..
or else i'll ask to my parents and family..
and if i dont have any answer or feel give up..
i'll refer to the one~ ALLAH..
a little bit says..
life is too short..
grudges are a waste of perfect happiness..
laugh when you can..
apologise when you should..
and let go of when you cant change..
love deeply and FORGIVE quickly..
take chances, give everything and have no regrets..
life is SHORT to be unhappy..
you have to take the good with the bad..
SMILE when you are SAD..
LOVE what you got..
and always remember what you had..
always forgive but NEVER FORGET..
LEARN from the mistake..
but always remember..
LIFE MUST GO ON~



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...